2022. december 24., szombat, Szenteste napja

Napi felülről:

„Így történt meg, hogy miközben ott tartózkodtak, teljesedtek be annak a napjai, hogy szülnie kelljen, és megszülte fiát, az elsőszülöttet, majd bepólyálta és jászolba fektette le, mivel nem volt számukra hely a lakásban.”

Lukács evangéliuma 2. rész 6-7. vers*

Áldott szombatot, békességes szentestét és örömteli ünneplést kívánok minden ismerősöm számára!

Ami Józsefnek, Máriának és az újszülöttnek akkor egy megalázó és kellemetlen történettel indult, az később örömünneppé lett. Lehet, hogy a lakásokban, szobákban és otthonokban nem volt hely egy szülésre készülő család számára, de az Örökkévaló egy istállóban is végbe tudta vinni jóakaratát és mennyei tervét. Az emberi önzés, kirekesztés azóta is tengernyi szenvedést, fájdalmat és keserűséget okozott már, de az Úr irgalma sem lett távolabb tőlünk! A szeretet el tud keseredni, de nem adja fel, azért, mert valahol nem fogadják tárt karokkal, hanem szülőszobává alakítja át még azt a helyet is, amelyet mások az állatok számára készítettek. A szeretet csodák nem azért és nem ott születnek meg, ahol emberileg minden tökéletesen elő lett készítve, hanem abban teljesednek ki, hogy vannak tiszta szívű, vágyú és akaratú emberek, akiknek a lelke fogékony a jóra, minden rossz ellenére is. Az életet ünnepelni egy jászol mellett is felemelő, ha a szeretet valóságosan jelen van, de dúsgazdagon terített asztal mellett is elkeserítő, ha hiányzik a békesség.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Jézus Krisztus által megszületett az én örök és teljes életem is!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!