2022. december 25., vasárnap, Karácsony első napja

Napi felülről:

„És megszólította őket az angyal: „Ne féljetek, mert íme jó hírt hozok nektek, nagy örömet, amely az egész néphez eljut majd!”

Lukács evangéliuma 2. rész 10. vers*

Áldott, békességben, örömben és szeretetben gazdag karácsonyt kívánok minden testvérem számára!

Megérkezett, itt van, de nem kell, hogy el is köszönjön! Vannak ünnepek, amelyekkel kifejezetten a régmúlt dicsőségére emlékezünk, mert jó abból is erőt meríteni. A születésnapok már inkább a jelen öröméről szólnak, még ha ez is a múltból táplálkozik. A karácsony még ennél is tovább megy, hiszen egy több, mint kétezer éves történet elevenedik meg minden évben, azért, hogy ezeket a napokat átjárja a szeretet, az ajándékozás jó íze és illata. Valójában azonban a jövőnk örömteli lehetőségét hirdeti meg! Arról szól, hogy Istennek fontos vagyok én is! Eljött közénk, mint kiszolgáltatott gyermek, hogy átélje az emberi lét minden vajúdását, kínját és valóságát, hogy kiszabadítson bennünket a halál fogságából és magához hívja mindazokat, akik hisznek benne és neki. Ez a jó hír, amelyet az angyal meghirdetett azon az éjszakán az őrködő pásztoroknak! Ez jutott el hozzánk is, hogy a reménység ne távozzon el, köszönjön el szívünkből az ünnepek elmúltával sem, hanem velünk éljen most és mindörökké!

Mennyei Atyám, köszönöm a jó hír örök örömét, amely Jézus Krisztusban az én legszebb és legnagyobb ajándékommá lett!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!