2022. december 23., péntek

Napi felülről:

„Így felment József is Galileából, Názáret városából, Júdába, Dávid városába, amely az úgynevezett Betlehem, hiszen ő Dávid házából és családjából származik, hogy névjegyzékbe vegyék a neki eljegyzett, szíve alatt magzatát hordozó Máriával együtt.”  

Lukács evangéliuma 2. rész 4-5. vers*

Áldott pénteket, minden nehézség, kihívás mellett is szeretetteljes, közös és reményteljes ünnepi előkészületeket kívánok minden testvérem számára!

Más időben, más helyzetben talán különleges kiváltságnak számított volna, hogy valaki az ősi királyi család leszármazottja, de József számára inkább teherré vált ezekben a napokban. Egyedül is problémát okozott volna, hogy egy császári parancs miatt hetekre kiesik a munkájából, és kénytelen, kényszerű távoli rokonaihoz ellátogatni, akik már nélküle is tele voltak vendégekkel. Ezt még csak fokozta, párjának, a gyermekét váró Máriának a helyzete, akinek vele kellett tartania, hiszen ők már összetartoztak. Ezzel nem egy ünnepi látogatás vette kezdetét, hanem egy fárasztó, látszólag teljesen felesleges, de veszélyes felfelé tartó utazás. Mégis nekivágtak, mert rájuk is vonatkozott a törvény, akár egyet értettek vele, akár nem, a többi pedig már igazi, nagybetűs történelem lett! Nem az számított, hogy ekkor mit éreztek, milyen gondolatok kavarogtak a szívükben, hanem az, hogy el merték-e hinni, hogy az Örökkévaló velük van, velük lesz, akármi is történik útközben és majd Betlehemben. Ők csak sejthették, de később világossá is vált, hogy mindez Isten fia megérkezésének az előkészületeihez tartozott, akiben a menny dicsősége találkozott az emberi, földi nyomorúsággal.

Mennyei Atyám, hála, hogy mindez értem is megtörtént!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!