2022. december 22., csütörtök

Napi felülről:

„Háborogjatok, de ne éljetek bűnben! A nap le ne nyugodjon a felháborodásotokkal!”

Pál levele az efezusiakhoz 4. rész 26. vers*

Áldott csütörtököt, az ünnepekre és minden egyes hétköznapunkra a lelkünk hatékony felkészítését és elrendezését kívánom minden testvérem számára!

A felháborodás, kiakadás, harag abból támad a lelkünkben, hogy valami vagy valaki bántja az igazságérzetünket. Ez egy vészjelzés, arra, hogy határsértés történt ezen a területen. Minél nagyobb békesség van a szívünkben, annál erősebb a védelmünk a bosszúságokkal szemben. Minél jobban meg és le vagyunk terhelve, annál több dolgot érzünk bántásnak másoktól és annál inkább ki vagyunk szolgáltatva saját érzelmi felindulásainknak. Ezt még súlyosbítja az is, hogy a saját igazunk nagyon elfogult, részlehajló és sokszor önző is, ami torz lelkiismerethez vezet. Ezt elfojtani, letagadni vagy tünetileg kezelni nem érdemes, mert csak még nagyobb bajt okozhat. A szívünk lecsendesedése, megnyugvása és megbékélése a lelki egészségünk alapja. Erre megfelelő időt kell szánni, de halogatni veszélyes, nehogy tovább fertőzzön másokat is. A mennyei Atyának van hatalma arra, hogy amennyiben kérjük és igényeljük, akkor először helyreállítsa, megtisztítsa a lelkiismeretünket, majd a békességét is a szívünkbe árassza!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert nem kell saját haragom tüzében elégnem, hiszen te lettél a békességem igazsága!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!