2022. augusztus 5., péntek

Napi felülről:

„Bár a testünk edzésének is van valami haszna, az istenfélelem gyakorlása sokkal hasznosabb, mert mind a jelenlegi, mind a jövendő örök életben áldásokat eredményez.”

Timótheushoz írt első levél 4. rész 8. vers*

Áldott pénteket, a testünk és lelkünk megfelelő gondozását, karbantartását és edzését kívánom minden testvérem számára!

Nem lehet következmények nélkül elhanyagolni a testünk gondozását, erősítését és egészséges használatát. Amennyivel nehezebb volt az életük az előző nemzedékeknek azzal, hogy nem volt ennyi gépi segítségük a földműveléshez, fizikai munkához és az utazáshoz, annyival egyszerűbb volt számukra a szervezetük folyamatos terhelése, mozgással való karbantartása. Nekik nem volt arra szükségük, hogy külön figyeljenek a napi megfelelő lépésmennyiségre, mert bőven teljesítették a feladataik során. Nem kellett számolniuk a bevitt energiamennyiséget, mert minden probléma nélkül lemozogták, amit elfogyasztottak. Nekünk ezekkel tudatosan foglalkoznunk kell, hogy egészségesek tudjunk maradni. Ehhez hasonlóan a lelkünkkel sem tehetjük meg, hogy elhanyagoljuk az edzését, fejlesztését, és csak a kényelmére, pihenésére helyezünk hangsúlyt. A helyes istenfélelem, a szeretetben megélt hitélet tele van tettekkel, erővel és bátor lépésekkel. Aki Isten országához tartozik, annak bőséggel van feladata, küldetése és felelőssége ahhoz, hogy folyamatos tanulással, munkával és szolgálattal tegye teljessé lelki egészségét minden időben.

Mennyei Atyám, köszönöm mulandó testemet, amelyért felelőséggel tartozom, de még inkább lelkemet, amely napról napra erősödhet általad!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!