2022. augusztus 4., csütörtök

Napi felülről:

„Bizony, bizony, mondom nektek: ha a földbe vetett búzaszem nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz.”

János evangéliuma 12. rész 24. vers*

Áldott csütörtököt, a bennünk rejlő Istentől kapott lehetőségek minél teljesebb megélését kívánom valamennyi testvérem életében!

Az nem lehetséges, hogy a gabonamag épen, egészben megmaradjon, megőrizze alakját, formáját és mindeközben meghozza azt a termést is, ami benne rejlik, aminek a lehetőségét magában hordozza. Ebben nincs arany középút, nincs egészséges egyensúly csak két teljesen különböző életpálya és végeredmény. Mind testi, mind lelki értelemben vannak ehhez hasonló választások, amikor egyszerre nem járhatunk két úton. Azzal, hogy családot alapítunk, gyermekeket vállalunk, ezzel együtt beletemetkezünk a felelősségek földjébe, és szó szerint odaáldozzuk az életerőnket a jövő érdekébe. Igaz, hogy mindezt áldások kísérhetik, hiszen így lehet nagy családunk, unokáink és szerető kezek, amelyek mindvégig elkísérnek. Isten országa sem működik másképpen. A felülről kapott és bennünk rejlő lehetőségeket, gyümölcsöző életet nem tudjuk betölteni, ha közben egy kényelmes, felelősség és odaszánt szolgálat nélküli életet szeretnénk megvalósítani. A lelkünkben munkálkodó mennyei erő szétfeszíti, túllépi és meghaladja az addig gondolt korlátainkat, ha teret engedünk számára, és nem sajnáljuk önző vágyaink halálát.

Mennyei Atyám, hálát adok mindazért a lehetőségért, erőért és áldott jövőért, amely általad kibontakozhat az életemben!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!