2022. augusztus 3., szerda

Napi felülről:

„Úgy vagytok szabadok, mint Isten szolgái, és nem úgy, mint akik a gonoszság leplezésére használjátok a szabadságot.”

Péter első levele 2. rész 16. vers*

Áldott szerdát, a valódi szabadság jó ízét, erejét és békességét kívánom minden testvérem részére!

A szabadság zászlóját lobogtatva már rengetek embert megöltek, tönkre tettek és megaláztak. Könnyen lehet takaróként, leplező terítőként használni ezt az értékes ajándékot, amikor hiányzik mellőle az elkötelezettség és a valódi felelősségvállalás. Könnyen elfelejtjük, hogy a szabadság nem azt jelenti, hogy saját kényünk-kedvünk szerint tehetünk meg bármit. Nem mi lettünk tőle a világ közepe, és nem hozzánk kell igazodnia mindenki másnak.  A szabadságot egyrészt valakinek mindig biztosítania kell számunkra, másrészt mindig lesznek határai, amivel együtt kell élnünk. Amikor a szabadságunk megélése ürügyén, ígéreteinket, hűségünket és mások jogos érdekeit átlépve, semmibe véve próbáljuk korlátok nélkül élvezni az életet, akkor a saját akaratunk, vágyaink foglyai lettünk. Isten azonban tényleg szabadságra teremtett bennünket, de ez csakis a vele való élő, felelősségteljes kapcsolatban teljesedhet ki. Az Örökkévaló szolgálatában állni nem rabság, hanem megtisztelő kiváltság, hiszen ő a világmindenség ura, aki minden szabadság forrása és beteljesítője.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy téged szolgálhatlak, és ezzel együtt átélhetem a valódi szabadság jó ízét, örömét és biztonságát!

*Saját magyarázatos fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!