2022. augusztus 2., kedd

Napi felülről:

„Ezért nem kell többé senkinek sem a másikat tanítania, hogy igazán és személyesen megismerje az Örökkévalót, mert kicsinytől a nagyig mindannyian közvetlenül megismernek engem, mivel megbocsátom vétkeiket, és bűneikre többé nem is emlékezem — én, az Örökkévaló mondom ezt!”

Jeremiás 31. rész 34. vers*

Áldott keddet, a mennyei Atya ismeretének felszabadító igazságát, hatalmát és lehetőségeit kívánom minden ismerősöm életére!

Nagyon jó dolog tanulni azoktól, akik nálunk okosabbak, bölcsebbek és előrébb tartanak azon az úton, amit mi is be szeretnénk járni. Minden fáradsága ellenére meghatározó élmény már maga a megismerés folyamata is, nem beszélve a végeredményről, a megszerzett tudásról. Egy másik ember személyes megismerése, lényének felfedezése, barátsága még ennél is többet adhat számunkra, mert többet jelent puszta tudásnál, tapasztalatnál, hiszen a kapcsolat erejéről szól. Az Örökkévaló megismerése a legmagasabb hegycsúcs, amit meghódíthatunk ezen a földön. Ezt elméletben, mások elbeszélése alapján nem lehet elsajátítani és megélni, mert teljes lényünkkel benne kell lennünk. Személyesen kell megtapasztalnunk ahhoz, hogy erejét, igazságát és lehetőségeit teljes mértékben élvezhessük. Ennek csak addig van akadálya, amíg rá nem döbbennünk arra, hogy saját vétkeink, tévedéseink, bűneink emelnek falat köztünk és a mennyei Atya között, de ez a korlát nem örök és végleges, mert Jézus Krisztus azért jött el, hogy ezt lebontsa. Az Úr mindent megtett, hogy szabad utunk legyen hozzá, már csak rajtunk áll, hogy élünk-e vele!

Mennyei Atyám, hálát adok, hogy igazán, személyesen és közvetlenül megismerhetlek, mert minderre lehetőséget biztosítottál Jézus Krisztusban!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!