2022. augusztus 1., hétfő

Napi felülről:

„Az oroszlánok is sínylődnek és éheznek, de akik az Úrhoz folyamodnak, nem nélkülözik a jót.”

34. zsoltár 11. vers*

Áldott hétfőt, minden körülmények között és ellenére az Örökkévaló gondoskodásának megtapasztalását és békességét kívánom minden testvérem életére!

Lehetnek nehéz, sőt igén ínséges időszakok is az életünkben.  Emberileg nézve a következő hónapokban, években komoly próbák elé fogunk állni mindannyian, ami egyben a hitünk megmérettetését is felszínre fogja hozni. A magabiztosságunk, elvárásaink oroszlánja, amely eléggé megerősödött a jólét idején valószínűleg többet fog sínylődni és éhezni, mint bármikor mostanában. Ez nem tragédia, ha ezzel együtt megerősödik a hitünk a mennyei Atya gondviselő szeretetében és a bizalmunk az ő erejében, jóságában. Ne csak arra készüljünk, hogy milyen módon lehet majd kevesebből is megélnünk, hanem azzal is foglalkozzunk, hogy sokkal erőteljesebben éljünk az Örökkévaló áldásaiból, és bátrabban kérjük tőle azokat a jókat, amelyeket megígért számunkra.  Sokszor pont a bőség teszi kényelmessé, gyengévé a hitünket, mert úgy érezzük, hogy nincs is szükségünk Istenre hagyatkozni, mert mindenünk megvan anélkül is. Talán ennél nagyobbat nem is tévedhetnénk, de az ajándékok élvezete ténylegesen elterelheti a figyelmet az igazi ajándékozóról. Eddig is érdemes volt az Úrhoz folyamodni, őt keresni, tőle kérni, most azonban még inkább az lesz!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy fontos vagyok számodra, szeretsz és gondoskodsz rólam, a nehézségek ideje pedig ebben csak megerősít!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!