2022. augusztus 28., vasárnap

Napi felülről:

„Mit ér, ha az ember mindent megnyer, amit csak a világ adhat, de a lelkét elveszti? Milyen váltságdíjat adhatna a lelkéért cserébe?”

Máté evangéliuma 16. rész 26. vers*

Áldott vasárnapot, a lelkünk értékességét, a hitünk erejét és az Isten szeretetét kívánom minden testvérem számára!

Küzdelemre, harcra születtünk! Minden napnak megvan a maga kihívása, amivel meg kell birkóznunk, ha élni, boldogulni szeretnénk. Aki feladja, az egyben az életéről is lemond. Ez olyan törvényszerűség, amely végig kísér bennünket a születésünktől az utolsó leheletünkig. Mivel a testünket előbb vagy utóbb, de le kell tennünk, ezért nem érdemes, nem szabad csak olyan értékeket keresni, gyűjteni és halmozni, ami csupán ezen a földön nyereség, miközben a lelkünk jövőjével nem törődünk. Sokkal több az életünk, mint, amit megveszünk, megeszünk, felveszünk vagy megnyerünk, ezt a mennyei Atya azzal bizonyította, hogy Jézus Krisztus az életét adta értünk, a lelkünkért. Mivel ő ennyire értékelt bennünket, nekünk is komolyan kell vennünk ezt a szeretetet! Magunkat nem vásárolhatjuk ki a halálból, az elmúlásból a világ összes kincséért, dicsőségéért sem, de odafordulhatunk ahhoz, aki már ezt megtette az örök életünkért. Vagy a saját akaratomat, elképzelésemet, vágyaimat követem és ennek oltárán áldozom fel minden percemet vagy elfogadom a mennyből nyújtott segítséget és Isten akaratát keresve, kutatva küzdök hitből, szívből és lélekből.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy tőled ajándékba kaptam mindazt, amit soha meg nem nyerhetnék!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!