2022. augusztus 27., szombat

Napi felülről:

„Gondoljuk át útjainkat, vizsgáljuk meg őket, és térjünk az Úrhoz!”

Jeremiás siralmai 3. rész 40. vers*

Áldott szombatot, mennyei bölcsességet, igaz önvizsgálatot és felelősségteljes döntéseket kívánok minden testvérem részére!

Nem kell ahhoz nagyon keresgélnünk, hogy hibáztathassunk valakit a nehézségeink miatt. A felelősség áthárításában rendkívül találékonyak vagyunk, és ez sokszor annyira jól működik, hogy a végén teljesen fel tudjuk menteni magunkat. Rossz döntéseket hoztunk, meggondolatlanul szóltunk, nem teljesítettük az ígértünket, azután mégis addig mesterkedünk, hogy ne kelljen szembenézni a valósággal, mert hamis igazsággal áltatjuk magunkat. Egy egész életet le lehet élni ebben az útvesztőben, de ennek se a közepe, se a vége nem vezet semmi jóra. Embereket be tudunk csapni, félre tudunk vezetni ilyen gondolkodással, de ne higgyük azt, hogy az Örökkévalót is megtéveszthetjük. Egyetlen jövőbemutató, helyes és eredményes kezelése, megoldása a problémáinknak, ha őszintén, bölcsen megvizsgáljuk, átgondoljuk szavainkat, tetteinket és habozás nélkül visszatérünk a helyes útra. Az Úrnál van az igazság, a bocsánat és a helyreállás. Amikor mi már a helyünkön vagyunk, kijöttünk a sötétségből a világosságra, akkor nem számonkérni akarunk másokat, hanem segíteni nekik, nem leterhelni, hanem felszabadítani!

Mennyei Atyám, megvallom, hogy csak nálad van biztonságban az életem, és nélküled a saját igazságom csak félrevezet!

*Újonnan revideált Károli-Biblia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!