2022. augusztus 26., péntek

Napi felülről:

„Fiam, mikor az Örökkévaló figyelmeztet és fegyelmez, ne utasítsd el, ne sértődj meg, ha helyreigazít! Mert akit szeret az Örökkévaló, azt helyreigazítja és megfegyelmezi, mint apa a fiát, akit nagyon szeret.”

Példabeszédek könyve 3. rész 11-12. vers*

Áldott pénteket, a gyermeki hit és bizalom megerősödését kívánom minden testvérem számára!

Sokaknak nem adatik meg, hogy szerető, gondoskodó családban nőjenek fel. Nem ismerhetik meg, mit jelent az anyai szív ölelése, az apai elkötelezettség példája. Nem bátorították őket arra, hogy a lehető legtöbbre eljussanak és nem is figyelmeztették, fegyelmezték őket szerető odaadással. Ez sokkal nagyobb hiány, mint amikor szerényebb, szegényebb környezetben kell valakinek nevelkednie. Az Örökkévaló azonban nem akarja, hogy kimaradjunk ebből a védelemből és éltető kapcsolatból! Jézus Krisztus által megfizette annak az árát, hogy lehetőségünk legyen mennyei családjának tagjai lenni. Benne, általa bepótolható mindaz a hátrány, ami emberek hanyagságából, szeretetlenségéből vagy felelőtlenségéből érhetett bennünket. Természetesen Isten szeretetének is része a figyelmeztetés, fegyelmezés és helyreigazítás, amely nélkül nem leszünk képesek egészségesen fejlődni, növekedni és lelkileg éretté válni. Nem szabad megsértődni azon, hogy ehhez felhasznál az Úr különféle nehézséget, betegséget és próbát, mert akik az ő szeretetében élnek, azoknak mindezek a javukat szolgálják!

Mennyei Atyám, köszönöm figyelmeztető, fegyelmező és helyreigazító szereteted védelmét, jelenlétét és erejét!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!