2022. augusztus 29., hétfő

Napi felülről:

„Azt azonban látjuk, hogy Jézus, aki egy rövid időre kisebbé lett az angyaloknál, a halál elszenvedéséért dicsőséggel és tisztességgel koronáztatott meg, mivel az Isten kegyelméből mindenkiért megízlelte a halált.”

Zsidókhoz írt levél 2. rész 9. vers*

Áldott hétfőt, kitartó, hűséges és elkötelezett hitet, reménységet és bizalmat kívánok minden testvérem részére!

Legtöbbünk számára ez a hét sem lesz könnyebb az előzőnél, sőt talán most indul be igazán az élet sűrűje. Ez teljesen természetes és normális, ha bárhol, bármiben vállaltunk felelősséget és feladatot. Ez első sorban nem pénz kérdése, hiszen egy szülő, nagyszülő akkor is gondoskodik gyermekéről, unokáiról, ha ezért neki kell áldozatot hoznia, és mindezt magától értődően teszi. A mennye Atya is teljes jóakaratából, kegyelméből és szeretetéből küldte el Jézus Krisztust, hogy emberi testében megalázkodva, engedelmeskedve szenvedjen értünk. Ez egy időre azt is jelentette, hogy vállalta a testi lét minden korlátját velünk együtt, hogy utána feltámadása által nekünk is szabad utat nyisson a mennybe. Nem ajándékba kapta azt a dicsőséget és tisztességet, amivel most rendelkezik, hanem végig élte és bele is halt abba a szeretetbe, amellyel Isten meghívott magához mindenkit. Ezért se adjuk fel soha a hitünket, ugyanis, amikor Jézus Krisztusra bízzuk az életünket, akkor a legjobb rész még előttünk áll! A legnagyobb áldások már elkészültek számunkra és csak ránk várnak!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy ennyire szerettél engem is Jézus Krisztusban!

*Újonnan revideált Károli-Biblia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!