2022. augusztus 24., szerda

Napi felülről:

„Ne tarts barátságot a haragos természetűvel, és ne járj együtt a heveskedővel, mert megszokod ösvényeit, és magadnak állítasz csapdát!”

Példabeszédek könyve 22. rész 24-25. vers*

Áldott szerdát, békességes, nyugodt és bátorító szívet kívánok minden testvérem életére!

A problémák még a békés szívet is felzaklatják. A nyugodt természet sem biztosíték arra, hogy váratlan helyzetek nem fognak felháborodást okozni a lelkünkben. Ez azonban nem ad felmentést az alól, hogy megtanuljuk a szelíd és alázatos szív leckéjét a mennyei Mestertől. Sajnos sokkal könnyebben járható a harag, neheztelés és gyűlölet útja, mert lefelé vezet, az önigazság, félrevezetés és gőg csapdájába. Azt nem tudjuk elkerülni, hogy találkozzunk, akár együtt is dolgozzunk haragos, indulatos természetű emberrel, de azt igen, hogy beálljunk a sorba mögé és vele együtt fújjuk a gyűlölködés lélekszomorító sípját. A másokat megítélő, lenéző és dühös ember látszólag erőt sugároz, hiszen képes támadni, vádaskodni és fölényesen beszélni, valójában pont azt mutatja be, hogy nincs mély, értékes és hatásos lehetősége a helyzet megoldására. A tehetetlenség, lelki gyengeség és a szeretet hiányának kimutatása az emberi haragunk szabadon eresztése. Ilyenkor a bennünk tomboló elkeseredést, nem lecsillapítjuk, hanem még tovább fokozzuk. Ez sajnálatos módon ugyanúgy rabbá tehet, mint az alkohol vagy a kábítószer, de valódi megoldás helyett csak a bajt fokozza. Aki szeretne boldog napokat megélni, az ne induljon el ezen az úton és ne üljön ilyen ember székébe!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy azt a békességet hoztad el számomra, ami nem a körülményektől függ, hanem a szeretetedből táplálkozik!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!