2022. augusztus 23., kedd

Napi felülről:

„Azért most légy bátor, Zerubbábel! – így szól az Úr. Légy bátor te is, Jósua főpap, Jócádák fia, és legyen bátor az ország egész népe – így szól az Úr –, és dolgozzatok, mert én veletek vagyok! – így szól a Seregek Ura.”

Haggeus könyve 2. rész 4. vers *

Áldott keddet, a szív hitét, a lélek bátorságát és a mennyei Atya vezetését kívánom minden testvérem életére!

Zerubbábel és Jósua egy olyan korban voltak vezetők, amikor mindent az alapjaitól kezdve kellett újjáépíteni. Az emberi lelkesedés hamar megkopott, főleg akkor, amikor a környezet kifejezetten akadályozta őket és ellenségesen viszonyult hozzájuk. Hiába voltak tapasztalt és becsületes vezetők, mégis megteltek félelemmel és aggodalommal, hogy mi lesz velük, az építkezéssel és azzal a munkával, amit elkezdtek. Közben felülről érkezett bátorítás Haggeus prófétán keresztül, aki a nehéz körülmények ellenére arra bíztatta mindegyikőjüket, hogy szilárdan, eltökélten és a félelmeiket legyőzve folytassák az elkezdett munkát! Ezt maga az Örökkévaló üzente, hiszen attól, hogy a szomszédaik nem támogatták őket, attól még az Úr terve, jelenléte és ereje nem változott meg! Bátorságra van szükségünk ahhoz, hogy folyamatosan tegyük a jót, megalkuvás nélkül! Ehhez pedig tudnunk kell, hogy amikor emberileg elakadunk, ellenszél fúj és látszólag minden összeesküszik az ellen, amit helyesnek tartunk, akkor sem vagyunk egyedül, mert a mennyei Atya már sokkal hamarabb elkötelezte magát felénk Jézus Krisztusban!

Mennyei Atyám, köszönöm bátorító igédet, támogató jelenlétedet és biztatásodat, hogy folytassam az elkezdett jó munkát, akármennyire nehéz idők is járnak!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!