2022. április 30., szombat

Napi felülről:

„Ezért arra törekszünk, hogy akár itt lakunk még, akár elköltözünk, kedvesek legyünk neki.”

Második korinthusi levél 5. rész 9. vers*

Áldott szombatot, az időnk jó felhasználását, a lelkünk békességét és Isten előtti kedvességét kívánom minden testvérem számára!

Teljesen jogos az elkeseredésünk látva azt a sok gonoszságot és embertelenséget, ami nem veszett a múlt ködébe, elkísér bennünket az új évezred kezdetén is. A másik lehangoló tényező a saját életünk nehézsége, kudarca és törékenysége. Mindezek árnyékában mégis bizakodással töltheti meg a szívünket, hogy van fény az alagút végén, ha megfelelő irányba, felfelé tart az életünk. A végén minden a megfelelő helyére fog kerülni. Lesz számonkérés és a gonosz nem marad büntetlenül. A testünk végességére és halandóságára mennyei megoldás születetett a földön Jézus Krisztus halála és feltámadása által. Van tehát bőven okunk és alapunk a reménységre, ha a problémák hegyeit nem az utunkat elzáró akadályoknak, hanem hittel, hűséggel és elkötelezettséggel leküzdendő próbának éljük meg, ahol nem egyedül kell helytállnunk, hanem felülről kapott segítséggel. Amíg itt élünk a földön azzal készülhetünk a mennyei otthonunkba átköltözni, hogy már most az Örökkévaló kedvességében és szeretetében élünk. Vele megbeszélhetjük minden ügyünket, elpanaszolhatjuk sérelmeinket, de örömünket is bátran megoszthatjuk, mert Isten előtt az kedves, ha közösségben járunk vele.

Mennyei Atyám, hálát adok jó tervedért az életemre nézve, és azért a szeretetért, amellyel körbevettél!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!