2022. április 29. péntek

Napi felülről:

„Kelj föl, mert rád vár ez a dolog, és mi veled leszünk. Légy erős, és láss hozzá!”

Ezsdrás könyve 10. rész 4. vers*

Áldott pénteket, tettre kész szívet, reményben égő lelket, és bölcs terveket kívánok minden testvérem részére!

Legszívesebben mindig megvárnánk, amíg valaki elintézi helyettünk a kényes ügyeket. Tologatjuk, halasztjuk, százszor is megrágjuk magunkban, de akkor sem változnak a dolgok, pedig pontosan tudjuk, hogy nem helyes, ami most van. Néha eljutunk addig, hogy betelik a pohár, kiborulunk, kiöntjük a keserűségünket, és jól megmondjuk a magunkét, de ezzel csak elmélyítjük a válságot, hiszen semmiben nem léptünk előre, csak a feszültségünket vezettük le egy időre, közben jól megbántva másokat. Ennél sokkal többre van szükség a változáshoz, a valódi békesség eléréséhez. Az első, hogy felvállalom feltételek nélkül az első, és a második lépés felelősségét is azért, hogy semmiképpen ne akadjon meg a jó folyamat. Már régen rendeződhettek volna kapcsolatok, ha időben cselekszem, és megteszem azt, ami rám vár, rajtam múlik, nem pedig másokra várok. Amíg élünk, addig még nincs késő felkelni a kényelem, megszokás és álbékesség foteléből, hogy az elintézetlen ügyeket rendbe tegyük, mert ez nem csupán rólunk szól, hanem mindazokról, akik velünk, mellettünk vannak és élnek.

Mennyei Atyám, köszönöm bátorító biztatásodat, hogy felvállaljam mindazt, amit meg kell tennem a nehéz, és kínos ügyek megoldásában!

*Újonnan revideált Károli-Biblia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!