2022. április 27., szerda

Napi felülről:

„Úgy láttam, hogy az ember nem képes kiismerni Isten sokféle tettét, azokat a tetteket, amelyek a nap alatt történnek. Az ember ugyan fáradozik azon, hogy kikutassa, mégsem tudja kiismerni. Még ha azt mondja is a bölcs, hogy már tudja, akkor sem képes kiismerni.”

Prédikátor könyve 8. rész 17. vers*

Áldott szerdát, bölcsességgel, alázattal és hittel látó szívet kívánok minden testvérem számára!

A mindentudástól még nagyon messze vagyunk, bár sokan gondolták már magukról, hogy eljutottak a partjára. Az a vágy, hogy megismerjük az ismeretlent, felfedezzünk új utakat és birtokba, használatba vegyük mindazt, amire eljutottunk felülről kapott, mély vágyunk és szükségünk, de vannak határai és korlátai. A kapcsolatainkban érhető tetten leginkább, hogy a mély megismerés, a másik felfedezése egy életen át tartó folyamat, és ha igazi tisztelettel és szeretettel párosul, akkor sok örömet és boldogságot ajándékoz nekünk. Amikor azonban csak kihasználjuk és felhasználjuk a másokról megszerzett tudásunkat, az csalódást, fájdalmat és szenvedést eredményezhet. Az Örökkévaló egy személyes, mély és őszinte szeretetkapcsolatra teremtett bennünket vele kapcsolatban is, nem pedig egy külső megfigyelésre, tanulmányozásra és kutatásra. Amire a legnagyobb tudósok és bölcsek sem képesek, annak a lehetősége megnyílik a legkisebb tiszta hitű és szívű kereső előtt, aki nem birtokolni akarja Istent, a róla megszerzett ismeretet, hanem gyermekként kapcsolódni hozzá, vele közösségben élni.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy minden tudásnál, ismeretnél többet jelent, hogy elfogadtál és befogadtál, mert szeretsz!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!