2022. április 26., kedd

Napi felülről:

„Az Úr azonban ezt kérdezte: Igazad van-e, hogy haragszol?!”

Jónás könyve 4. rész 4. vers*

Áldott keddet, békességgel, mennyei igazsággal és reménységgel teljes szívet kívánok minden testvérem számára!

A harag nem csak rossz tanácsadó, hanem mérgező kábítószerként képes elbódítani a szívünket, gondolatainkat, de még a lelkiismeretünket is.  A harag és a neheztelés, a gyűlölet, a kegyetlenség és a gyilkosság előszobája is lehet, ezért soha nem szabad elnézően bánni, megmagyarázni és mellé állni, azzal az indokkal, hogy nekünk van igazunk. A saját igazságunk egyrészt elég részlehajló, felszínes és egyoldalú lehet, ezért mielőtt megengednénk magunknak, hogy ítéletet mondjunk mások felett azzal, hogy a haragunkat kifejezzük, hagyjunk időt arra, hogy az Örökkévaló elbeszélgessen a lelkünkkel. Tekintsünk egy kicsit felfelé, oda, ahonnan az életünket, a megbocsátás, újrakezdés ajándékát is megkaphatjuk, mert türelemmel és irgalommal fordulnak felénk. Eljön a jogos ítélet, a méltányos harag ideje, de ezt érdemes arra bízni, aki elfogulatlanul és személyválogatás nélkül teheti és teszi is mindezt, rólunk sem megfeledkezve. A saját haragommal bezárom azokat az ajtókat, amelyeket Isten igazsága nyitott ki, de én nem értek egyet vele. Ezzel magamat is elszigetelem, és mások is nehezen tudnak csak megközelíteni. A mennyei Atya azonban nem szeretne elveszteni engem a büszkeségem igazának útvesztőjében, ezért kérdezi meg, hogy jogos, helyes-e, hogy engedtem úrrá lenni a haragot a szívemben?

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy neked van igazad és nem nekem, hogy a türelmed engem is legyőzött, és meggyőzött, hogy kiszabaduljak az indulataim fogságából!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!