2022. április 24., vasárnap

Napi felülről:

„Mert Isten nem azért küldte az ő Fiát a világra, hogy elítélje a világot, hanem hogy megmentse a világot általa.”

János evangéliuma 3. rész 17. vers*

Áldott vasárnapot, a felülről kapott segítség és reménység örömét, békességét és erejét kívánom minden testvérem számára!

Alapvetően van érzékünk arra, hogy megkülönböztessük a jót a rossztól, hogy választani tudjunk a helyes és káros között, de ezzel együtt az életünkben jelen lévő önző vágyak, istentelenség és gonoszság által eltorzított lelkiismeret miatt mégis sokszor célt tévesztünk. Másokat azonnal képesek vagyunk megbírálni, elítélni és számon is kérni, miközben önmagunk felé elnézőek, engedékenyek és részrehajlóak vagyunk. Beülünk az Istennek fenntartott bírói székbe, és minden nehézség nélkül felmentjük magunkat a jogos vádak alól, mindaddig, amíg ránk nem szakadnak a tetteink következményei. Ilyenkor pedig átesünk a túlsó oldalra, csak a hibáinkat látjuk, úgy gondoljuk, hogy mindenki és minden összefogott ellenünk, ráadásul még Istenre se számíthatunk. A mennyei Atya ismeri vívódásainkat, téves gondolkodásunkat és elrontott életünket, ennek ellenére nem mondott le rólunk. Meg akar menteni önmagunktól, önfejűségünk következményétől, és önpusztító életmódunktól. Jézus Krisztusban az az életmentő változás vár ránk, ami nélkül nem találunk haza, a mennyei otthonunkba. Benne van minden reménységünk!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy megmentő szereteted engem is elért és átölelt!

*Újonnan revideált Károli-Biblia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!