2022. április 23., szombat

Napi felülről:

„Körülvettél mindenfelől, előttem is, mögöttem is te jársz, rajtam nyugtatod kezed! Mindent tudsz, csodállak érte, fel sem érem ésszel, meg sem érthetem!”

139. zsoltár 5-6. vers*

Áldott szombatot, Isten minden értelmet meghaladó békésségét, védelmét és biztonságát kívánom minden testvérem életére!

Létkérdés számunkra a megfelelő védelem és biztonság. Ezért építünk házakat, készítünk ruházatot és vesszük körül magunkat mindenféle eszközzel. A testünk számára ez talán megfelelő, de a lelkünk ettől még kiszolgáltatott és veszélyben lehet. A család, a bátorító, védelmező, jó társaság és közösség sok rossztól megóvhat bennünket, de a szívünk tisztaságának és nemes elszántságának megőrzéséhez ennél is többre van szükségünk. Mivel az Örökkévaló képére és hasonlatosságára lettünk megteremtve, ezért a teljes épségünk, biztonságunk és egészséges életünk vele együtt, az ő segítségével, jelenlétével és védelmével valósulhat meg. Amikor a mennyei Atya szeretete vesz körül bennünket minden oldalról, amikor védelmező keze rajtunk nyugszik, amikor mindentudása feltárul előttünk, és ez nem megrémít bennünket, hanem csodálattal, békességgel és örömmel tölt el, mert a javunkat szolgálja, akkor otthon vagyunk, az igazi helyünkön. Mindez lehet, hogy meghaladja, átlépi az értelmünk határait, de hittel és lélekkel akkor is számíthatunk rá, és élvezhetjük áldásait, mert erre lettünk meghívva Jézus Krisztusban.

Mennyei Atyám, hálát adok körülölelő védelmedért, jóságodért és örökké tartó szeretetedért!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!