2022. április 22., péntek

Napi felülről:

„De Jézus feléjük fordult, megdorgálta őket, és ezt mondta: Nem tudjátok, milyen lélek van bennetek,…”

Lukács evangéliuma 9. rész 55. vers*

Áldott pénteket, jó lélekkel, szívvel hozott döntéseket, és hitben teljes szeretettel kimondott gondolatokat kívánok minden testvérem részére!

A tenni akarásunk, ügybuzgóságunk és igazságérzetünk kellő bölcsesség, alázat és türelem hiányában könnyen ajtót nyit olyan lelkületnek, indulatnak és érzelmeknek, amelyek látszólag az ügyet szolgálják, segítik elő, de valójában éppen az ellenkezője történik. Jézus tanítványaival együtt Jeruzsálembe készült, éppen ezért az egyik település, ahol máshonnan betelepítettek éltek nem fogadta őket szívesen, elutasították kérésüket, és nem adtak számukra szállást. Jakab és János azonnal engedélyért folyamodtak a Mesterhez, hogy jogos ítélettel sújthassanak a falura, vagyis tűzet, kérjenek az égből, hogy megégesse a „gonoszokat”. Ekkor hangzik el ez a figyelmeztetés az Úrtól, hogy az a szellemiség, amelyet ők befogadtak és engedtek, hogy eluralkodjék a lelkükben, az nem fentről származik, mert pusztítani akar, a mentés helyett. Mindig lesz, vagy található indok arra, hogy miért haragudjunk másokra, jogos megbántódásunk és igazságunk birtokában. Pál ezért üldözte Jézus követőit teljes felháborodással, Kain ezért gyilkolta meg saját öccsét. A mennyei Atya azonban még megmentő szeretetével fordul felénk, ezért van bármilyen esélyünk a reménységre, és ez a Lélek az, amely bennünket is megőrizhet a gonosz megtévesztő befolyásától.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy az erő, a szeretet és a józanság lelkét adtad nekünk, hogy felfelé mutató és vezető jelzések lehessenek szavaink, tetteink! 

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!