2022. április 21., csütörtök

Napi felülről:

„Atyám, ha ez egyezik akaratoddal, vidd el tőlem ezt a poharat, hogy ne kelljen kiinnom! De ne úgy legyen, ahogy én szeretném, hanem, ahogy te akarod!”

Lukács evangéliuma 22. rész 42. vers*

Áldott csütörtököt, a nehézségekkel szemben bátor, hittel teljes szívet, a mennyei tervek elfogadásához pedig őszinte nyitottságot kívánok minden testvérem számára!

A terheink hordozása közben mások problémái sokkal egyszerűbbnek, könnyebbnek és elviselhetőbbnek tűnnek. Néha megdöbbenünk mások szenvedéseinek a mélysége láttán, de a sajátjaink súlyát érezzük csak igazán. Jézus Krisztus mielőtt végleg rálépett volna a keresztre vezető út végső szakaszára, szembenézett a rá váró fájdalom, szenvedés és kín félelmetes valóságával. Nem áltatta önmagát azzal, hogy könnyű lesz elviselni, hogy nem lesz semmi baj, hogy nem fog annyira fájni, mert pontosan tudta azt, hogy szörnyűséges lesz az előtte álló időszak, hogy mind testében, mind lelkében megrendül, és a halál gyötrelme vár rá. A szenvedés poharát nem kívánta, nem vágyott rá, sőt teste legszívesebben messze elkerülte volna, de a mennyei Atya szeretetét, tervét és akaratát mindennél értékesebbre becsülte, még a saját életénél is. Az Örökkévaló így mutatta meg, hogy mennyire szereti ezt a tőle származó, de azután elfordult és felfordult világot, hogy mindenki, akik benne reménykedik, neki hisz, és őt hívja segítségül, az megmenekülhessen, teljes és igaz életet éljen.

Mennyei Atyám, neked hiszek, benned reménykedek, mert akaratod, terved és igazságod mindennél jobb nekem!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!