2022. április 20., szerda

Napi felülről:

„Amikor az, aki gyűlöl téged, éhezik, figyelj rá, hogy legyen kenyere, ha pedig szomjazik, akkor gondoskodj róla, hogy legyen vize, így a remény parazsát te hozod a fejére, és az Örökkévaló megújuló békességgel tölt be téged.”

Példabeszédek könyve 25. rész 21-22. vers*

Áldott szerdát, a jócselekedetekhez bátorságot, a gyűlölettel szemben pedig tettre kész békességet kívánok minden testvérem számára!

Nem kell ahhoz semmi rosszat tennünk, hogy ellenségeink legyenek. Elég az, ha megszületünk valamely nép közé és máris lesznek olyanok, akik tele vannak sérelmekkel és haraggal velünk szemben. Ezek az előítéletek, általánosítások megmérgezik az emberi kapcsolatokat, és ha nem állítjuk meg, bennünket is magával ragadnak. Talán az még bántóbb, amikor barát, testvér, munkatárs vagy szomszéd fordul ellenünk, lesz haragosunk, vagy ellenségünk. Ez egy harc kezdete, ami sokáig elhúzódhat, és fájdalmak sokaságát hozhatja el az életünkbe. Nem lehet mindenkivel azonnal megbékülni, mert amíg erre nem vagyunk készen és készek, addig tovább tart a háborúskodás. A változás ott kezdődik, amikor a szív megbékül és a bosszú, visszavágás, ítélet és neheztelés helyett áldással válaszol a rosszra. A káröröm kísértését megtagadva gondoskodó figyelemmel fordul a szembenálló fél valós szükségei felé, ezzel a megbékülés reménységének lehetőségét nyitja meg. Aki ezen az úton jár, az letette az ítélkezés jogát az Örökkévaló kezébe, és a mennyei Atya békessége fogja betölteni napról napra.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy megbékülhettem veled, hogy a gyűlölet és harag helyett a te békességed uralkodjék a szívemben!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!