2022. április 19., kedd

Napi felülről:

„Mert Istennek minden ígérete Jézus Krisztus által vált „igen”-né, és az ő közreműködésével valósul meg a végső „Ámen” is, vagyis az ígéretek maradéktalan beteljesülése. Ez pedig rajtunk keresztül történik, és Isten dicsőségét fogja szolgálni.”

Második korinthusi levél 1. rész 20. vers*

Áldott keddet, az ünnep utáni újrakezdéshez kellő erőt, reménységet és hitet kívánok minden testvérem számára!

Az ígéretek csak magok, amelyek számtalan különböző eredményt, gyümölcsöt és termést hozhatnak el az életünkben, de megvalósulásukhoz több körülménynek is be kell teljesülnie. Az első és legfontosabb, hogy akitől az ígéretmagot kaptuk, az vállalt-e jótállást a szavaiért, kész-e kijelentéseihez önmagát is mellérendelni? Ezek életbevágóan fontosak, ha a jövőnket, boldogságunkat alapozzuk valakinek az ígéretére. Azok a fogadkozások, amelyek mögött nincs valós elkötelezettség, csak múló érzelmek, azok értéktelen szólamok, amelyek inkább csak fájdalmat teremnek, ennek ellenére sokakat becsaphatnak. A mennyei Atya minden ígérete erős, igaz, tartós és elpusztíthatatlan, hiszen beletette teljes szeretetét, és megmentő hatalmát. Jézus Krisztusban az emberek által látható és hallható módon is elég egyértelmű igent mondott mindezek beteljesülésére. A végső ámen is benne van, de már előttünk is áll, ha kimondtuk az Örökkévaló igenjére a mi igenünket is.  Az ő ígéretére, a mi ígéretünket, amely mögé odatettük önmagunkat is, vagyis elvetettük a megkapott magokat Isten dicsőségére, hogy sokszoros termést hozzanak.

Mennyei Atyám, hálát adok minden szavadért, ígéretedért, amit beteljesítettél, és megvalósítasz Jézus Krisztusban! Köszönöm, hogy nekem is bőségesen jutott ezekből, amire ráépíthetem a teljes jövőmet!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!