2022. április 15., Nagypéntek

Napi felülről:

„Ekkor Jézus hangosan felkiáltott: Atyám, a te kezedbe teszem le az én lelkemet! És ezt mondva meghalt.”

Lukács evangéliuma 23. rész 46. vers*

Áldott Nagypénteket, a lelkünk teljes biztonságát, és a hitünk egyre mélyebb reménységét kívánom minden testvérem számára!

A hajnalhasadás előtti legsötétebb percek segíthetnek megérteni Nagypéntek üzenetét. Mindezeknek meg kellett történnie, hogy később feltámadjon a fény, és mindazok, akik nem akarnak tovább bujkálni a sötétség homályában, rejtegetve titkaikat, bűneiket, azok számára megnyíljon a menny kapuja. Ennek az árát Jézus Krisztus fizette meg a kereszten, amikor önmagát nem kímélve, vállalta a szenvedést helyettem, miattam és értem. Nem vádaskodott, nem kérte számon átkozódva az őt ért igazságtalanságot, nem adta meg magát a gonosznak, hanem legyőzte azt. A halál nem elvette tőle az életét, hanem ő tette le a lelkét a mennyei Atya kezébe, ahová készült, aki által mindezt végigvitte. Ezért számomra ez nem egy emléknap, nem egy szívmelengető, de szomorú történet, hanem az a forrás, ami a mennyből fakadt, és nekem is elhozta az Élet vízét. Jézus kiáltása megrengette az eget és a földet, megtört a halál hatalma az ember lelke fölött és elkezdődött a feltámadás reménységének korszaka.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Jézus Krisztus értem is harcolt, küzdött és szenvedett, mert ennyire fontos vagyok számodra!   

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!