2022. április 14., csütörtök

Napi felülről:

„A páska ünnepe előtt pedig tudva Jézus, hogy elérkezett az ő ideje, hogy átmenjen ebből a világból az Atyához, bevonva szeretetébe övéit, akik a világban vannak, végeredményben kiszerette őket.”

János evangéliuma 13. rész 1. vers*

Áldott nagycsütörtököt, Isten átölelő szeretetének jelenlétét és erejét kívánom minden testvérem részére!

Az ünnep előtti készülődés izgalma mást jelentett a tanítványoknak és egészen mást a Mesternek. Jézus Krisztus számára ezek a búcsú pillanatai, de egyben a szenvedésére való felkészülés, az erőgyűjtés helye is. Közzel kellett éreznie azokat, akikért pár óra múlva leteszi az életét. Az utolsó együtt töltött este minden egyes perce szeretetének beteljesedését ábrázolja ki. Egyre jobban bevonta őket szeretetébe, egyre közelebb engedte őket a szívéhez, mert eljött az idő, amikor át kellett lépnie ebből a világból az Atya dicsőségébe. Ő lett az az élő út, amely nekünk is megnyílt a mennye felé. Megbocsátó irgalma képes bennünket is kiszeretni ebből a gonoszsággal, megtévesztéssel és gyűlölettel teljes világból, hogy akár élünk, akár mi is meghalunk az övéi legyünk és maradjunk. Minél jobban megengedem, hogy átöleljen ez a szeretet, minél inkább el merem engedni saját igazságomat és önző akaratomat, annál valóságosabban megtapasztalhatom Isten országának ünnepi örömét. Ugyanis erre kaptam meghívást és elhívást, hogy amikor elérkezik az időm, én is az Atyához mehessek át ebből a világból.

Mennyei Atyám hálát adok neked ezért csodálatos szeretetért, amivel Jézus Krisztusban átöleltél és magadhoz vontál engem!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!