2022. április 13., szerda

Napi felülről:

„Simon, Simon, íme, a Sátán kikért titeket, hogy megrostáljon, mint a búzát, de én könyörögtem érted, hogy el ne fogyatkozzék a hited: azért, ha majd megtérsz, erősítsd a testvéreidet!”

Lukács evangéliuma 22. rész 31-32. vers*

Áldott szerdát, rendíthetetlen bizalmat és reménységet kívánok minden testvéremnek Isten helyreállító szeretetében és erejében!

Fogadkozni, ígérgetni és szavakban elkötelezni magunkat jól megtanultunk, de ez csak egy lépés a megoldás felé és nem a cél. Ráadásul, ha a tetteink pont az ellenkező irányba vezetnek bennünket, akkor hűtlenek, árulók és csalók leszünk, amelyben saját kijelentéseink tanúskodnak ellenünk. A kísértő figyelmesen kihasználja a megfelelési vágyunk, a megszégyenüléstől való félelmünk sötét oldalát és ezen keresztül hitünket, meggyőződésünket és elkötelezettségünket is megpróbálja, megrostálja és tönkre akarja tenni, hogy bemutassa mennyire megbízhatatlanok, értéktelenek és gyengék vagyunk. A lelkünk bátor és nemes jellemének felépítése igen jó erőforrás a próbák idején, de nem minden esetben elégséges. A mennyei Atya mindenre kiterjedően ismer bennünket, és pontosan tudja, hogy egyedül nem boldogulunk, ezért biztosított számunkra felülről érkező segítséget, amely nem csak a jövőnk reménysége, hanem a bennünk való bizalmának kijelentése is. Jézus Krisztus már Péter tagadása előtt arról beszélt, hogy tanítványa másokat fog bátorítani, erősíteni miután helyreállt. A gyengeségeink belátása, elismerése lehetőséget adnak az Örökkévalónak, hogy elvégezze bennünk azt a munkáját, amit éppen büszkeségünk és hamis önbizalmunk gátol meg.

Mennyei Atyám, hálát adok neked megtartó és helyreállító szeretetedért!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!