2021. október 27., szerda

Napi felülről:

A parancs célja pedig a tiszta szívből, jó lelkiismeretből és képmutatás nélküli hitből fakadó szeretet.

Timóteushoz írt első levél 1. rész 5. vers*

Áldott szerdát, tiszta, őszinte és képmutatás nélküli hitet, szeretetet és reménységet kívánok minden testvéremnek!

A nagy és szép szavak, ígéretek, emberi bölcselkedések sohasem pótolhatják a megtisztított szív és lelkiismeret, hátsó szándék nélküli szeretetét. A megtévesztő és másokat megvezető beszédünk, tetteink a képmutatásunk varázsköpenye, amely mögött ott rejtőzködik az önző és féltékeny énünk akarata. Kihasználni a környezetünket, folyamatos elvárásokkal bombázni, sakkban tartani és lelkiismeret-furdalásra kényszeríteni a körülöttünk élőket az én-központú szív gonosz művészete. Az eltorzult és beteges lelkület a saját problémáit, vágyait mások hibáztatásával és kárára szeretné orvosolni. A mennyei Atya bennünk és legbelül kezdi meg a gyógyítást, mert nem az a bajunk, hogy nem elég kívánságunk teljesült még eddig, hanem az, hogy a legalapvetőbb forrásaink, a szívünk, lelkiismeretünk, és hitünk szennyeződött be és mutat rossz irányba. Jézus Krisztus abba halt bele és azért támadt fel, hogy ne lehessen semmi akadálya annak, hogy a szívünk megtisztuljon, a lelkiismeretünk helyreálljon és a hitünk Istenbe vetett élő reménység lehessen. Ez a felülről kapott szeretetet, amely a mi életcélunkká is lett és lehet!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy nem hagytál az önzés kilátástalanságában, mert megtalált felszabadító és megtisztító szereteted!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!