2021. október 28., csütörtök

Napi felülről:

Igen, Jézus áldozatul adta magát, hogy kifizesse a váltságdíjat minden emberért és tanúskodott Istenről a maga idejében.

Timóteushoz írt első levél 2. rész 6. vers*

Áldott csütörtököt, Istenünk megtartó szeretetét, Jézus Krisztus halálának és feltámadásának erejét kívánom minden testvéremnek!

Az, hogy áldozatot kell hozunk, másokért, bizonyos ügyekért vagy a saját boldogulásunkért azt hamar megértettük, és kellőképpen küzdünk is ennek a terhével. Sokszor sajnáljuk és sajnáltatjuk magunkat ezekért a nehézségekért, de közben formálódunk és erősödünk is ezeken keresztül. Az élet egészséges velejárója a növekedés, fejlődés, ami önmagában hordozza a felelősségvállalást és a teherviselést is. Azt talán nehezebben látjuk meg, vesszük észre és kezeljük helyén, hogy mások milyen áldozatot hoztak és hoznak az érdekünkben. Néha azért, mert annyira természetesnek vesszük ezeket, sőt úgy gondoljuk, hogy ez jár nekünk és inkább azon bosszankodunk, hogy miért nem kapunk többet belőle. A mennyei Atya Jézus Krisztusban a teremtésen és gondviselésen túl meghozta értünk a lehető legnagyobb áldozatot. Meghalt, hogy kifizesse a hibáink, bűneink és gonoszságunk minden büntetését, hogy ne panaszkodással, vádaskodással vagy önsajnálattal kelljen leélnünk az életünk hátra lévő részét, hanem megújuló életerővel, teherhordó szeretettel, és hálával teljes reménységgel. Ez a mennybe vezető krisztusi út!

Mennyei Atyám köszönöm szereteted áldozatát, és lelkem szabadságát, amit benned megkaphattam!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!