2021. október 25., hétfő

Napi felülről:

Mily drágák nekem szándékaid, Istenem, mily hatalmas azoknak száma! Számolgatom, de több a homokszemeknél, és a végén is csak nálad vagyok.

139. Zsoltár 17-18. vers*

Áldott hétfőt, az élet csodájának bátorítását és Istenünk jelenlétének az erejét kívánom minden testvéremnek!

Egy szegényes, sivár élet rendkívül elszomorító és egyben lehangoló is tud lenni. Leginkább az fájó, hogy Isten nem ezt tervezte, és nem is ezt akarja velünk kapcsolatban. A teremtéstől kezdve egy élményekben, kihívásokban és feladatokban gazdag életre alkotott bennünket, amelyben teljesen megélhetjük emberségünket a vele való közösségben. Minden eset, amikor nélküle akarjuk betölteni a szükségeinket, és boldogulni a mindenapjainkban óhatatlanul céltévesztéshez vezet. Az a felfedezés és rácsodálkozás, amely a mennyei Atyánál vár ránk, semmi mással nem pótolható. Mint, amikor kinyílik az ünnepi ajtó, amely mögött ott várnak ránk az ajándékok és sorban bontogatjuk ki a meglepetéseket. A saját erőnknek, lehetőségeinknek nagyjából ismerjük a korlátait, határait, de a Mindenható szándékának, akaratának nagyságából vajon mennyit láttunk meg eddig, és mi minden van még ebből előttünk? Az őszi természet színpompájától a lélek felszabadulásának csodájáig és ezeken túl is, ott sorakoznak az Isten kedvességének bizonyítékai. Ne csak távolról szemléljük mindezt, hanem legyünk benne teljes szívvel mindabban, amit ő készített!

Mennyei Atyám nem tudom megszámolni mindazt a jót, amit velem tettél és teszel naponta, de ma is vágyom átélni, hogy veled fedezzem fel a rám váró csodákat!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!