2021. október 24., vasárnap

Napi felülről:

Az Úr pedig irányítsa szíveteket Isten szeretetére és Krisztus állhatatosságára.

Thesszalonikaiakhoz írt második levél 3. rész 5. vers*

Áldott vasárnapot, Isten szeretetében való megerősödést, és a Jézus Krisztusban való hit elmélyülését kívánom minden testvéremnek!

Amíg kisgyermekek vagyunk, nem mehetünk bárhová egyedül, mert egyszerűen veszélyes. Nem vagyunk képesek felfogni az igazi kockázatokat, és sok szempontból védtelen és kiszolgáltatott az életünk. Szükségünk van a szüleink, vagy más felnőttek vezetésére, irányítására és védelmére. Ez teljesen természetes, és senki sem gondolja, hogy ez megalázó vagy lealacsonyító lenne egy kicsiny számára, mert pont az ő segítségére, boldogulására történik mindez. Sajnos van olyan is, amikor ezt rossz szándékú emberek kihasználják és visszaélnek vele. A szív és a lélek érettsége nem párhuzamosan halad a test változásaival. Van olyan időszak, amikor a test már erőtlen és tehetetlen, miközben a lélek egészséges és tettre kész. A szív sokkal tovább maradhat gyermek, mint a szervezetünk és ez nem probléma, hanem egy lehetőség, hogy ezen keresztül Jézus Krisztusban rátaláljunk a lelkünk mennyei Atyjára és otthonára. Itt is veszélyes, amikor a szívünk gonosz indíttatású hangokat fogad el és követ, de az Úrnak van egy nevünkön szólító, szeretettel teljes hangja, amire érdemes odafigyelni. A szívünk egészségesen Isten szeretetében és Krisztus vezetésében képes növekedni és éretté válni!

Mennyei Atyám, hálát adok neked türelmes nevelésedért, vezetésedért és segítségedért! Köszönöm, hogy szereteted éltet, és segít a lelki érettség útján!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!