2021. november 30., kedd

Napi felülről:

„Hallgass meg engem, Uram, hallgass meg engem, hogy tudja meg e nép, hogy te, az Úr vagy az Isten, és te fordítod vissza az ő szívüket!”

Királyok első könyve 18. rész 37. vers*

Áldott keddet, Istenünk vezetését, békességét és szeretetét kívánom minden testvérem számára!

Illés, vagyis Élijáhú próféta rövid imádsága, amelyre az Örökkévaló először tűzzel, majd életadó esővel válaszolt, egy testileg, lelkileg száraz időszak végén. Isten embere nem volt könnyű helyzetben. Sokkal többen voltak a társadalomban az Úr tisztelete ellen, mint mellette. Olyan helyzetben kellett helytállnia, amikor nem az elkötelezett hit számított értéknek, és ellenségesen tekintettek azokra, akik a Mindenhatóban bíztak. Egy ideig el lehetett rejtőzni Isten segítségével, de eljött az imádság ideje. Azokért kéri az Úr közbelépését, akik hátat fordítottak Istennek, akiket megtévesztett szívük vágya, és emberi elgondolásokhoz alkalmazkodtak. Lehet, hogy eltelt néhány ezer év, és egészen más kulturális közegben élünk, de az alapvető kérdéseink nem változtak. Istennel vagy nélküle képzeljük el az életünket? Magunkban, lehetőségeinkben bízunk vagy a mennyei Atya segítségében? Itt van az ideje az imádkozásnak, magunkért, családunkért és társadalmunkért, hogy mindannyian bátran merjünk bízni az Úrban, és szívünk az örök értékek felé forduljon a hiábavalóság fogságából!

Mennyei Atyám, nálad van a szabadítás, az élet és a valódi szeretet! Kérlek, mutasd meg hatalmadat, segítségedet és jóindulatodat a mai napon is!

*Revideált Károli fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!