2021. november 29., hétfő

Napi felülről:

„Kijelentette ugyanis nekem: Elégséges számodra az én jóindulatom, hiszen az erő gyengeségben teljesedik ki. Tehát a legnagyobb örömmel, inkább a gyengeségeimben fogok dicsekedni, hogy megnyugodhasson rajtam Krisztusnak az ereje.”

Második korinthusi levél 12. rész 9. vers*

Áldott hétfőt, erővel, békességgel és reménységgel teljes hetet kívánok minden testvéremnek!

A gyengeségeink, erőtlenségeink és betegségeink inkább tűnnek egy mély és sötét völgynek, ahol alig lehet előrébb látni a következő pillanatnál, mint lehetőségnek, amelyből győzelmek születnek. Pedig ezek azok az időszakok, amelyek egyértelműen megmutatják, hogy mindannyian rá vagyunk szorulva mások segítségére, jóindulatára. Amíg van elég saját erőnk, egészségünk és hatalmunk, addig magabiztosak és öntudatosak lehetünk, de ez csupán egy ideig képes elvezetni bennünket. Tovább csak akkor juthatunk, ha felvállalva hiányosságainkat megengedjük és igényeljük, hogy mások támogatásával teljesedjen ki az életünk, és ne egyszerűen a magunk dicsőségében sütkérezzünk, hanem a közös siker örömében. Az Örökkévaló Jézus Krisztusban megosztotta velünk a menny erejét és hatalmát, de ez nem önműködően adódik hozzá a saját lehetőségeinkhez, hanem pont a gyengeségeink idején, és azok sötét hátterében fog felragyogni, kiteljesedni bennünk! Így történhet meg, hogy a gyengeségeinkben nem a panasz siratóéneke, hanem a lélek örömódája fog előtörni a szívünkből.

Mennyei Atyám, hálát adok neked, mert a te erőd pont elégséges nekem mindenre, amire csak szükségem van!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!