2021. november 28., vasárnap

Napi felülről:

„Jézus feláldozta értünk önmagát, hogy megváltson bennünket minden törvénytelenségtől, s megtisztítsa a maga számára választott népét, amely mindig teljes szívvel-lélekkel a jóra törekszik.”

Tituszhoz írt levél 2. rész 14. vers*

Áldott advent első vasárnapot, a megjelent, jelenlévő és eljövendő Megváltó békességét, vezetését és erejét kívánom minden testvérem számára!

A szebb és jobb jövőért komoly áldozatokra vagyunk képesek. Elvetjük a magot, dolgozunk vele, hogy majd egyszer termést hozzon. Tervezünk, számolunk, forrást keresünk, évtizedeket beleteszünk az életünkből, hogy megszerezzük, vagy felépüljön az otthonunk. Szakmai sikerekre törünk, fejlesztjük magunkat, tanulunk, hogy előrébb jussunk a ranglétrán. Közben elfáradhatunk, kudarcot vallhatunk, elhagyhatnak emberek, de mégis várjuk és bizakodunk valami boldogabb jövendőben, mert ez a szívünkbe írt mély reménység. Mindez addig tart, amíg van elég lelki erőnk, amíg van valami célunk, amiért még érdemes küzdenünk. Sajnos sok törekvésünk figyelmen kívül hagyja, vagy nem is foglalkozik a szeretet törvényével, azzal a hatalommal, amely megmenthet bennünket önmagunktól, de egyben meg is fog ítélni mindegyikünket. Jézus Krisztus azért jött el közénk, tette le az életét értünk, és szenvedett a bűneink miatt, hogy felragyogjon előttünk Isten csodálatos terve. Az az ország, amelyet nekünk készített, ami a szívünkben fogan meg, és a lelkünket teremti újjá, hogy reménységünk, ne csupán emberi vágy legyen, hanem mennyei valóság.

Mennyei Atyám, hálát szeretnék adni mindenért, amivel körülvettél, ami által tanítasz és vezetsz!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!