2021. november 3., szerda

Napi felülről:

Nem engedi, hogy lábad megtántorodjék, nem szunnyad őriződ.

121. Zsoltár 3. vers *

Áldott szerdát, biztos lépéseket, a félelemtől szabad szívet, és a békesség biztonságát kívánom minden testvéremnek!

A félelem és az aggodalom gyakran gúzsba köti a lépteinket. Néha el sem merünk indulni egy úton miattuk, vagy remegő, tántorgó lábakkal botorkálunk, de az is előfordul, hogy pont azért botlunk el, mert annyira rettegünk az eleséstől. Az Úr nem kér és nem is vár tőlünk vakmerőséget, hősködést és túlzott magabiztosságot, de bátorságot, hitet és józanságot igen. Ő adott nekünk lábakat, hogy legyen mivel továbblépni, kimozdulni és célokat elérni, kezeket, hogy tudjunk alkotni, ölelni és felemelni. A mennyei Atya nem tesz ránk láncokat, hiszen tőle kaptuk a szabadságunkat, de ha a saját vágyaink, félelmeink, elhibázott döntéseink fogságába kerültünk, ő képes megerősíteni a tántorgó lábainkat, a botladozó lépéseinket és világos, igaz ösvényen vezetni bennünket, ahol szüntelenül és fáradhatatlanul vigyáz ránk. Ez az ő szeretetének útja, amit Jézus Krisztusban készített el a benne bízóknak, hogy minden gyengeségünk ellenére jó irányba haladjon az életünk. Ma sem attól kell félnünk, hogy milyen nehézségek érnek el bennünket, hanem arra kell figyelnünk, akinek van hatalma kezében tartania az egész életünket, még a halálon keresztül is. Ő a mi őrizőnk!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy figyelsz és vigyázol rám, mint szemed fényéről gondoskodsz rólam, pedig nem ezt érdemelném! Áldott légy szeretetedért!

*Új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!