2021. november 2., kedd

Napi felülről:

Az embert a maga oktalansága vezeti folyamatosan tévútra, mégis az Örökkévaló ellen háborog a szíve.

Példabeszédek könyve 19. rész 3. vers*

Áldott keddet, megújuló életerőt és Istenünk bölcs vezetésének békességét kívánom minden testvéremnek!

Szabadság, felelősség nélkül. Ez nem a modern kor találmánya, legfeljebb ma új köntösben jelentkezik a társadalom különböző elvárásai kapcsán. Hadd járjunk be olyan utakat, amelyek átlépik a régi, jól bevált határokat és keressük a boldogságunk új területeit, és hárítsuk ennek terheit, felelősségét azokra, akik lehet, hogy éppen szenvednek tőle és fáj nekik. Ez a tizenéves, háborgó, átmeneti korszak egyik jellemzője, de amikor mindezt érett fejjel követjük el az komoly céltévesztés. Saját szemellenzős vágyaink elérése óhatatlanul tévutakra vezet, mert ezek miatt elengedünk, felbontunk családi, baráti, testvéri kapcsolatokat, cserben hagyjuk azokat, akikért előtte szavunkat, szeretetünket adtuk, ráadásul még Istent is hibáztatni fogjuk a szívünkben, mert csak így tudjuk távol tartani magunktól a felelősségünk súlyát. A mennyei Atya nem ment meg bennünket az ostoba, meggondolatlan döntéseink következményétől, nem vállalja fel helyettünk a felelősséget, ezekkel nekünk kell szembe nézni ahhoz, hogy a tévutunk ne katasztrófába vezessen, de Jézus Krisztus által megfizette annak az árát, hogy amikor vádak helyett végre alázattal hozzá fordulunk, akkor valódi és teljes életet nyerjünk.

Mennyei Atyám, köszönöm a benned megtalált igazi szabadságot, amikor a boldogságomat nem mások kárán, hanem velük együtt élhetem át és élvezhetem!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!