2021. november 4., csütörtök

Napi felülről:

Az Úr sohasem késik el ígérete teljesítésével, bár vannak, akik ezt gondolják. Nem várakoztat bennünket, hanem ő vár ránk türelmesen, hiszen nem akarja, hogy akár csak egyetlen ember is elvesszen. Ellenkezőleg, azt kívánja, hogy mindenki megváltoztassa gondolkozását és hozzá forduljon.

Péter második levele 3. rész 9. vers*

Áldott csütörtököt, önmagunkhoz, és a környezetünkhöz türelmes szívet, a hitünk számára pedig az Úr bölcs időzítésében való feltétlen bizalmat kívánom minden testvéremnek!

Minél pontosabban mérjük az időt, és táblázzuk be az életünket, annál több türelmetlenséggel szembesülünk. Kezdve az otthoni kérdésektől, a munkahelyi, társadalmi elvárásokig bezárólag. Napjainkra elsősorban nem a napok, vagy az órák, hanem a percek és a másodpercek lettek a követelmények alapjai. Ez nem más, mint alkalmazkodás a magunk teremtette technikai környezet kíméletlen pontosságához. A sietség, rohanás és minél gyorsabb előrejutás erénnyé vált a megfontolt haladással szemben. Vigyázzunk, és soha ne felejtsük el, hogy nekünk adatott egy életidő, amivel jól vagy rosszul gazdálkodhatunk, de nem vagyunk a rabszolgái. A megkapott lehetőségeket magoknak kell tekintenünk, amelyeket jókor és jó helyen kell elültetnünk, hogy bőséges termést hozzanak, de ennek megvan a saját ritmusa. A legrosszabb, ha Istenre is kivetítjük a türelmetlen környezetünk elvárásait, és fordítva ülünk fel a lóra. Miközben az Úr előre akar vinni bennünket és a javunkat próbálja munkálni, mi azt érzékeljük, hogy hátráltat, és távolít a céljainktól. Pedig csupán meg kellene fordulnunk, és nem hátat fordítani neki.

Mennyei Atyám, köszönöm jó, bölcs és megfelelő időzítésű terveidet! Hálás vagyok türelmedért, amellyel eddig is körülvettél!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!