2021. december 12., vasárnap

Napi felülről:

„Minden, amit mondasz, legyen egészséges és igaz, hogy senki se vádolhasson érte! Így még az sem mondhat semmi rosszat rólad, aki ellenkezik veled, hanem kénytelen lesz elhallgatni.”

Tituszhoz írt levél 2. rész 8. vers*

Áldott szívet kívánok advent harmadik vasárnapján minden testvérem számára, a lélek felemelő ünneplését, és békességes kapcsolatokat!

Utólag már könnyebb belátni, hogy jobb lett volna meg sem szólalni, vagy egészen mást, és másképpen mondani, mielőtt elszabadultak volna az indulatok. Amit a büszkeségünk megérdemelt, jogos és igazságos válasz, vagy megelőző csapásnak értékel, az legtöbbször valójában csak olaj arra a tűzre, ami bennünket is felemészt. A szócsaták hevében elkerülhetetlenek, a féligazságok, túlzások, és a feltételezésekből fakadó hazugságok, sértegetések. Ráadásul, amíg ezek nagy részét nem is gondoljuk komolyan, nem tükrözi a valódi véleményünket, addig mások ezekkel fognak azonosítani bennünket, és képesek elhomályosítani minden azt megelőző szépet és jót, amit együtt átéltünk, megtapasztaltunk. Így lehet barátból rosszakaró, testvérből küzdőfél, bajtársból ellenség és házastársból vetélytárs. Az egészséges, józan és megfontolt beszéd sohasem lehet képmutató vagy hazug, de szeretetlen és irgalmatlan sem, ezért először a szívünkre kell odafigyelnünk, hogy ott ne találjon magának otthont, a féltékenység, irigység, önzés és büszkeség, mert ezek táplálják gyilkos szavainkat. Isten szeretete ezektől akar és tud megszabadítani, hogy a lélek békessége áradjon belőlünk, és ne a sértések, sértődések nyilai.

Mennyei Atyám köszönöm minden szavadat, bátorításodat, mert ezek szívem lecsendesítői és béketeremtői!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!