2021. december 11., szombat

Napi felülről:

„Véget vet a halálnak örökre! Az én Uram, az Úr letörli a könnyet minden arcról, leveszi népéről a gyalázatot mindenütt a földön! – Ezt ígéri az Úr!”

Ézsaiás könyve 25. rész 8. vers*

Áldott szombatot, az ünnepekre türelmes, békességes készülődést, és a lélek megerősödő bizalmát kívánom minden testvérem életére!

Az ünnepek bevisznek bennünket az ígéretek sűrűjébe! Ajándékok, ünneplések, időpontok, ételek és tennivalók sokasága kívánja meg, hogy bizonyosat ígérjünk másoknak, és felénk is legyenek elkötelezett ígérvények, amire számíthatunk. A legjobb szándék ellenére is lesznek ütközések, előkerülhet a feledékenység homálya, és belefuthatunk nem várt eseményekbe, amelyek átírhatják az adott szavunkat. Ezt valamikor rendezhetjük sajnálattal, bocsánatkéréssel, de néha komoly és maradandó károkat okozhatnak a kapcsolatainkban.  Ennek élét tompíthatjuk, ha nem ígérünk sohasem hirtelen felindulásból, meggondolatlanul, felelőtlenül, de még csak türelmetlenségből sem. Illetve, ha a felénk elhangzott emberi fogadalmakat, nem tényként, hanem jó reménységként hordozzuk. A mennyei Atya azonban olyan mély, sziklaszilárd, rendíthetetlen és örök kijelentéseket tett felénk, amelyek nem változhatnak meg, mert a világ alapjait jelentik. Ráadásul Jézus Krisztusban megmutatta és bebizonyította szeretete és jósága valóságát. Soha ne feledd, hogy az előttünk álló ünnep valójában erre emlékeztetés!

Mennyei Atyám ígéreteid igazak és biztosak, életem szilárd alapjai, ezért benned bízom, benned reménykedem, hogy ne kelljen megszégyenülnöm!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!