2021. április 21., szerda

Napi felülről:

„Mert mit használ az embernek, ha megnyeri az egész világot, de a lelkét veszni hagyja?” Márk evangéliuma 8. rész 36. vers*

Áldott szerdát, a lélek egészségét, győzelmét és bátorságát kívánom minden testvéremnek!

Kik is vagyunk valójában? Az elért eredményeink határoznak meg bennünket? A megszerzett javak? A hatalmunk, kapcsolataink vagy éppen a családunk? A szépségünk, egészségünk vagy az ízlésünk? Akármennyire is fontos értékek is ezek, eléggé változók és mulandók. Érdemes értük küzdenünk és áldozatot hoznunk, de soha nem szabad elhinnünk, hogy ezek az életünk valódi értelme. Hiszen ezek ajándékok, áldások és a munkánk gyümölcsei, amelyek betöltik a napjainkat, de a lényeg legbelül van. A lelkünk határozza meg, hogy kik is vagyunk valójában. Aki a földi értékekért vívott küzdelemben elhanyagolja a lelkét, nem törődik annak egészségével, az nagy bajban van, és sürgős segítségre szorul akármilyen sikeres is az élete. A lélek szépsége, tisztasága és igaz hite mutatja meg a valódi énünket, mert ezzel dicsérhetjük a mennyei atyánkat, akitől kaptuk. A külső szépség elhalványul, a felhalmozott értékeinket valaki örökölni fogja, az elért eredményeink csak emlékek maradnak, de a lélek ott áll majd a Teremtő előtt és nagyon nem mindegy, hogy hogyan!

Atyám hálát adok, hogy lehajoltál hozzám, megragadtál és nem engeded, hogy a lelkem eltévedjen és elvesszen!

*Csia Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!