2023. március 24., péntek

Napi felülről:

„Mégis arra kérlek, hogy bocsásd meg ezt a bűnüket! Ha nem, töröld ki nevemet könyvedből, amelyet írtál!”

Mózes második könyve 32. rész 32. vers*

Áldott pénteket, az Isten és emberek előtti felelősségünk egészséges és gyümölcsöző megélését kívánom minden testvérem számára!

Egy érett és lelkileg egészséges ember nem csupán önmagáért képes áldozatot hozni, vállalni, hanem mindazokért, akik a felelősségi körébe tartoznak. Ez a természetes erőforrása egy szülőnek, ahhoz, hogy egy kezdetben teljesen magatehetetlen, de rá bízatott gyermeket gondozzon, neveljen és segítse a fejlődését. Még arra is képesek vagyunk, hogy saját igényeinket háttérbe szorítsuk vagy akár feláldozzuk magunkat a szeretteinkért. Mózesben is ez az érzés uralkodott el népével kapcsolatban, amikor az Örökkévalóval beszélget. Tisztában volt vele milyen súlyos vétket követtek el, amikor minden figyelmeztetés és tiltás ellenére rossz útra tértek ráadásul mindezt testvére Áron felügyeletével. Közbenjárt az övéiért, de őszinte szívvel képes lett volna az életét is letenni a népért, ami bizonyította szeretetét, de a Mindenható ennél is nehezebbet kért tőle. Maradjon a helyén és vezess a népet az Úr akarata szerint, arra amerre Isten angyala megy előttük.  Életben maradni és végezni tovább a küldetésünket néha nehezebb, mert több kihívással és fájdalommal jár együtt, mint halálra szánni magunkat. Az időket és az igazságos döntést pedig bátran bízhatjuk az Úrra, aki pontosan tudja, mert ismeri, mit jelent értünk élni, szenvedni és meghalni.

Mennyei Atyám, köszönöm megbocsátó szereteted hatalmát, amely nekem is életet és jövőt ajándékozott!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!