A gyülekezet a cselekvés helye.

És ő „adott” némelyeket apostolokul, másokat prófétákul, ismét másokat evangélistákul vagy pásztorokul és tanítókul, hogy felkészítse a szenteket a szolgálat végzésére, Krisztus testének építésére, míg eljutunk mindnyájan a hitnek és Isten Fia megismerésének egységére, a felnőttkorra, a Krisztus teljességét elérő nagykorúságra, hogy többé ne legyünk kiskorúak, akik mindenféle tanítás szelében ide-oda hányódnak és sodródnak az emberek csalásától, tévútra csábító ravaszságától; hanem az igazsághoz ragaszkodva növekedjünk fel szeretetben mindenestől őhozzá, aki a fej, a Krisztus,

Efézus 4:11-13

Hívő életünk „pályafutása” nem ér véget a megtéréssel. Sőt, az inkább a kezdete a futásunknak.
Pál apostol itt világos célokat fogalmaz meg, beszél arról, hogy fel kell készíteni a szenteket a szolgálat végzésére, hogy el kell jutnunk a Krisztus teljességét elérő nagykorúságra, hogy többé ne legyünk kiskorúak, valamint beszél arról is, hogy az igazsághoz ragaszkodva növekedni kell szeretetben. Úgy tűnik, hogy számos „tennivalónk” van még az Úr Jézussal való találkozásunk során. Fontos ugyanakkor meglátni, hogy ki a cselekvő, hiszen „Ő adott némelyeket apostolokul, másokat prófétákul, ismét másokat evangélistákul vagy pásztorokul és tanítókul, hogy felkészítse a szenteket”.

Tehát Ő az, aki a szolgálókat céllal adja, mégpedig azzal a céllal, hogy elvégezze bennünk a növekedést és azért, hogy a hitben növekedve eljussunk a nagykorúságra. Ugyanakkor rajtam múlik, hogy nyitott vagyok-e arra, hogy az Isten elvezessen a kiskorúságból a nagykorúságba, engedem-e az általa küldött szolgálóknak, hogy tanítsanak engem. Ha vele járok, annak egyenes következménye a növekedés, éppen ezért az odaszánásomban, a szívem megnyitásában igenis én vagyok a cselekvő.

Mennyi Atyám, egy szívvel imádkozunk azért, hogy a gyülekezetünkben támassz apostolokat, prófétákat, evangélistákat, pásztorokat, tanítókat. Kérlek, tedd nyitottá a szívünket feléjük, hogy fel tudjanak minket készíteni a szolgálatra, a te tested építésére. Imádkozunk azokért a szolgálókért, akiket már megkapatunk Tőled ajándékul. Áldd meg az életüket és vezesd őket.

Ámen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!