Nyugalom napja

„Emlékezz meg a nyugalom napjáról, és szenteld meg azt! Hat napon át dolgozz, és végezd mindenféle munkádat! De a hetedik nap a te Istenednek, az Úrnak nyugalomnapja. Semmiféle munkát ne végezz azon se te, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se állatod, se a kapuidon belül tartózkodó jövevény.1Mert hat nap alatt alkotta meg az Úr az eget, a földet, a tengert és mindent, ami azokban van, a hetedik napon pedig megpihent. Azért megáldotta az Úr a nyugalom napját, és megszentelte azt.”

2Móz 20, 1, 8-11

Isten mennyei mintát adott számunkra a nyugalom napján keresztül is. Hat napon át dolgozunk, de a hetediken pihennünk kell. Minden egyes hét, minden egyes pihenőnap egy emlékeztető, hogy az Úr elkészítette nekünk a nyugalmat, a békét és a pihenést. Azt a mennyei helyet, amely Jézus Krisztusban nyílt meg. Ezért lesz áldás a munkánkon, a családunkon, a terveinken, mert így értjük meg Isten jó tervét, amit elkészített számunkra. 

Imádkozzunk, hogy legyen felüdülés és áldott nap ez a testünknek, lelkünknek és szellemünknek. Imádkozzunk, hogy ne a világ munkarendjét kövessük ebben, hanem a mennyei mintát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!