2023. január 29., vasárnap

Napi felülről:

„Vigyázzatok magatokra! Ha vétkezik ellened a testvéred, figyelmeztesd, és ha megbánja, bocsáss meg neki!”

Lukács evangéliuma 17. rész 3. vers*

Áldott vasárnapot, az elromlott kapcsolataink Isten szerinti rendezését és helyreállítását kívánom minden testvérem részére!

Nem az a megfelelő és igaz út, amikor eltűröm a társamtól, testvéremtől, barátomtól kapott bántásokat, mintha mi sem történt volna, miközben belül emésztem magam. Ez alázatoskodó mártírkodás, képmutató hozzáállás, ami csak mélyíti a problémát, miközben azt akarom hinni, hogy ez a helyes, ezt kívánja tőlem az Isten is. A másik megoldási kísérlet sem jobb, amikor az elrontott lépés miatt inkább eltávolodok a másiktól, megszüntetem a kapcsolatot, ahelyett, hogy küzdenék a helyreállásáért. Első sorban magamra, a saját lelkemre kell vigyáznom, ez a legfőbb felelőségem. Amikor egy helyzet békétlenséget hoz a szívembe, mert megbántottak, akkor nem igazságot kell szolgáltatnom, hanem a tőlem telhető módon mindent meg kell tennen a rendezésért, hogy teljesen meggyógyuljak a sebzettségemből. Nekem kell lépnem először, hogy világosságra hozzam a fájdalmaimat és szembesítsem ezzel azt, aki hozzám közel állóként mindezt okozta. Beszélnem kell vele, nem hallgathatok, ha tényleg szeretem és kedvelem. Meg kell küzdenem a rendezés esélyéért, mindaddig, amíg csak lehetséges, amíg van rá bármilyen remény.

 Mennyei Atyám, hálát adok, mert családtagokkal, testvérekkel, barátokkal áldottál meg! Segíts, hogy tőled tanult módon tudjam rendezni a kapcsolataimat!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!