2023. január 28., szombat

Napi felülről:

„de Jézus így biztatta őket: Én vagyok az, ne féljetek!”

János evangéliuma 6. rész 20. vers*

Áldott szombatot, a felülről érkező bátorítás, biztatás meghallását, megértését és erejét kívánom minden testvérem számára!

Egy igen fárasztó nap befejeztével, ahol több, mint ötezer embert kiszolgáltak étellel a tanítványok, még várt rájuk megpróbáltatás az éjszakában is. Hajóikon úton voltak a túlsó partra, miközben Jézus visszavonult egyedül imádkozni a hegyre. Sötét volt már, a tenger háborgott, mert erősen fújt a szél, de a legnagyobb rémületet mégis az okozta, hogy egy alakot láttak, amint közeledett a csónakjukhoz. Hiába voltak tapasztalt hajósok, sok mindent megélt férfiak, ez félelemmel töltötte el őket mindaddig, amíg nem hallották meg Jézus bíztató szavát, amivel megszólította őket. A félelmeink mögött legtöbbször a tudatlanságunk vagy téves elképzeléseink állnak, de ez nem csupán testi értelemben igaz, hanem lelki tekintetében is. A babonás hit nemhogy megmentene bennünket a szorongásainktól, a rettegéstől, hanem egyenesen táplálja és erősíti azt. Ezzel pont ellentétes irányba vezet minket az Istenbe vetett mély bizalom, amely odafigyel és meg is hallja a felülről érkező bíztatást, bátorítást, ami pont nekünk szól. Megnyugtatja a szívünket és biztonságba vezeti az életünket!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy az a terved, hogy a félelem helyett a jelenléted biztonsága töltsön el és be!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!