A Templom: Imádság háza minden népnek

„Azután az Örökkévaló ezt mondta Salamonnak: „A Templomra nézve, amelyet építesz, ezt mondom neked: ha rendelkezéseim szerint élsz, ha véghez viszed határozataimat és engedelmeskedsz parancsaimnak, akkor én is beteljesítem apádnak, Dávidnak tett ígéretemet: Izráel gyermekei között fogok lakni, és nem hagyom el népemet, Izráelt.”

1Kir 6:11

„Ami pedig azokat az idegeneket illeti,
akik az Örökkévalóhoz csatlakoztak,
    hogy szolgálják őt,
    hogy szeressék az Örökkévaló nevét,
    hogy szolgái legyenek,
akik megőrzik a szombat ünnepét,
    s vigyáznak, hogy ne törjék meg azt,
akik hűségesen ragaszkodnak
    az Örökkévaló Szövetségéhez,
bizony, őket is fölviszem szent hegyemre!
Megörvendeztetem őket imádságom házában,
    és szívesen fogadom
    égő- és véresáldozataikat oltáromon.
Mert házam imádság háza lesz
    minden nép számára.”

És 56:6-7

Érdekes megfigyelni, miképpen kerülnek Isten közelébe más népek az izráelieken kívül. Isten ígéretei már Ábrahámtól kezdve szólnak minden népnek, az üdvösség lehetősége nyitott a teljes emberiség számára. Isten nem csupán a „kiváltképpen való” zsidó népet szereti, hanem minket is, akik a zsidósághoz képest „idegenek” vagyunk, és ez megnyilvánul az ésaiási igében is. Isten meg akar örvendeztetni bennünket az imádság házában, de ennek feltétele is van – akkor tudja ezt megtenni, ha ragaszkodunk a vele való Szövetséghez, megtartjuk parancsolatait.

Ima:

Hálát adok neked Uram, hogy nem vagyunk a számodra idegenek, hanem hit által a Te néped lehetünk. Köszönöm, hogy az imádság háza minden nép számára nyitva van. Szeretnénk megbecsülni templomodat, drága kincsként őrizni a Veled való szövetséget és hűséges szolgáidként feltárni a Veled való találkozás lehetőségét azok számára, akik ma még idegenként tekintenek templomodra, kívülállónak érzik magukat és távol vannak Tőled. Segíts hűségesen őrizni a szövetséget és örvendeztess meg minket a Te házadban!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!