2023. április 18., kedd

Napi felülről:

„Ki áll mellém a gonoszokkal szemben? Ki harcol velem a gonosztevők ellen?”

94. zsoltár 16. vers*

Áldott keddet, a gonoszság elleni harcban erőt, elszántságot és mennyei segítséget kívánok minden testvérem számára!

Az, hogy a gonoszság jelen van a világban, közvetlen környezetünkben, sőt saját szívünkben is, sajnos tapasztalható tény. Többféleképpen válaszolhatunk erre a kihívásra. Amíg másokat érint elsősorban, addig elfordíthatjuk a fejünket, becsukhatjuk a szemünket, mintha nem lenne semmi felelőségünk ezzel kapcsolatban, de amikor a saját bőrünkön tapasztaljuk a romboló hatását, akkor már tennünk kell valamit. Az nem vezet valós eredményre, ha bekeményítünk és ugyanolyan módon, módszerekkel és stílusban harcolunk ellene, mert ezzel csak a rossz győzelmét segítjük elő. Amikor kiabálnak velünk, gonoszul beszélnek és megszégyenítenek, akkor látszólag megoldás lehet, ha mi még hangosabban, még kegyetlenebbül és még erősebb sértést használunk válaszképpen, hiszen ezt érdemli az a gonosz, aki ránk támadt. Valójában csak szabadjára engedjük a bennünk lakozó, mindaddig háttérbe szorult gonoszságot. A rossz ellenében nem meghunyászkodni kel, feladni és beletörődni, mert azért és addig vagyunk igazán emberek, amíg harcolunk a gonoszság ellen, akár bennünk van, akár másokban. A rossz ellen egyedül jóval, jósággal, békességgel és szeretettel lehet hatékonyan küzdeni és győzni!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy arra bátorítasz, segítesz, hogy ne fogadjam el, higgyem el, a gonosz hatalmát, hanem mindig legyek kész harcolni ellene a jóság, józanság és bölcsesség tőled kapott fegyvereivel!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!