A Templom: betölt áldásaival

Csak egyet kérek az Örökkévalótól, ezért könyörgök, hogy házában lakhassam egész életemben, szépségét nézhessem, és templomában gyönyörködhessek.

Zsolt 27:4

Bárcsak már Templomod udvarában lehetnék! Testem-lelkem türelmetlenül kívánkozik az Élő Istenhez!

Zsolt 84:2

Mert jobb egyetlen nap nálad, mint ezer máshol! Jobb Istenem Templomának küszöbén állni, mint a gonoszok sátrában lakni!

Zsolt 84:10

Milyen boldog, akit kiválasztasz, hogy közel vond magadhoz, s hogy veled lakjon palotádban! Betöltesz minket bőségesen házad áldásaival, Templomod javaival!

Zsolt 65:4

Ki ne vágyna boldog életre? A néhány évtized, ami erre a földi életre rendelkezésünkre áll, nagyobb részt telve van nehézségekkel, szenvedéssel, zökkenőkkel, bánattal. Kevés az az idő, amit valóban boldognak mondhatunk. Isten azonban adott egy helyet, ahol letehetünk minden terhet és ahol megtelhetünk békességgel, örömmel, kizárhatjuk a külvilágban tapasztalt gonoszságot, háborúságot, békétlenséget, a mindennapi küzdelmeket. Nem csoda, hogy a zsoltáríró is mélységesen kívánkozik erre a helyre – Isten templomába.

Ima:

Uram, sokszor fogalmazódik meg az én szívemben is az a kívánság, hogy minden terhet letehessek a lábaidnál, és örömteli találkozásban legyen részem Veled és testvéreimmel szent templomodban. Te vagy egyedül, aki megelégíthetsz és boldog örömmel tölthetsz el a találkozás helyén. Szeretnék én is életem végéig Veled maradni abban a békességben, ami Házadban tölt el. Kérlek, részesíts ebben a kegyelemben!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!