2023. április 19., szerda

Napi felülről:

„Akkor ezt mondtam: Íme, itt vagyok, amint a könyvtekercsben meg van írva rólam, hogy teljesítsem akaratodat, Istenem.”

A zsidókhoz írt levél 10. rész 7. vers*

Áldott szerdát, Isten gondoskodó, előrelátó és bölcs szeretetének felismerését, vezetését és örömét kívánom minden testvérem számára!

Nem egyértelmű és magától értődő, annak megértése, hogy ki is vagyok valójában, miért élek és mi a feladatom a világban? Talán leginkább nem is megérteni, hanem megélni kellene mindezt, ahogyan egy gyermek sem fogja fel pontosan, mit is jelent az, hogy családja van, nem tud mindent a szüleiről, mégis rendkívül jól, biztonságban és boldogan élheti meg gyermeki létét. A földi szüleink nem rendelkeztek rólunk pontos előrelátással, nem ismertek velünk kapcsolatban egy személyre szabott kézikönyvet, mégis a legjobb tudásuk, képességük szerint egyengették útjainkat. Igaz, a születési anyakönyvi iratokban ott szerepel együtt a nevünk, ami csak leírta a kapcsolatrendszerünket, mégis kihatással lett az egész életünkre. A mennyei Atya meghívott bennünket Jézus Krisztus által az ő családjába. A nevünk ott szerepelhet általa az élet könyvébe, ami nem egy vallási, hanem létkérdés. Ezen felül rá figyelve egyre biztosabb lehetek abba is, hogy hova tartozom, kinek tartozom valójában figyelemmel és engedelmességgel. Az, hogy itt vagyok, érzek és élek annak a lehetősége, hogy betöltsem mindazt a jót, amit Isten elgondolt felőlem!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert fontos, értékes és kedves vagyok számodra! Arra vágyom, hogy megvalósítsam jó terveidet az életemmel!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!